header image

Zakaj še vedno pišem… (tudi) o vgradnih omarah

Objavil: Dobre ideje | 20.03.2017 | Brez komentarjev |

Lani marca, sem zadnjič pisal na tem blogu, v njem pa tudi o tem, da sem svoje internetne začetke, začenjal ravno na blogu od Siola. Od tega je zdaj že 5 let, čisto po naključju pa sem med evidenco blogov, kje vse imam odprte račune, odkril, da je ta moj blog še vedno živ.

Čeprav na njem ni nič kaj dosti zapisov – razen zgornjega, na povezavi.

Kje vse pišem?

Če je že blog račun še vedno “živ”, sem si rekel, zakaj pa ne bi spet nekaj napisal na ta blog. Tokrat pa o tem, da v bistvu sporočim, da še vedno pišem. Zdaj že polnih 5 let, še vedno pretežno o pohištvu, za razliko od mojih začetkov, pa zdaj več ustvarjam na lastnih spletnih straneh.

Od takrat, ko sem začel tukaj na Siol-u, pa do zdaj, je pod mojimi rokami, nastalo 7 spletnih strani, od katerih imajo nekatere tudi čez 600 zapisov, nekatere okrog 200, v povprečju pa posamezna stran okrog 50 zapisov.

Zraven tega upravljam zdaj še z mrežo 50 dodatnih blogov na lastnih domenah, potem pa so še tukaj platforme, kot je ta – ki omogočajo, da si sami naredimo blog.

Zakaj?

Nekaterim, predvsem tistim, ki delamo v spletnem marketingu, in še posebej na optimizaciji spletnih strani, je itak kristalno jasno, zakaj toliko pišemo, drugim pa samo toliko, da pač več vsebin, pomeni večjo vidnost naših spletnih strani, posledično pa več posla.

Če sem že v prejšnjem postu omenil, da pišem ogromno za otroške sobe (link zgoraj) – in lahko na spletni strani vidite, da je na njej dejansko napisanih en kup vsebin, jih še več pišem za spletno stran o vgradnih omarah.

Če dobro pomislim, sem na temo vgradnih omar, v petih letih, na različnih spletnih straneh, napisal čez 1000 člankov, od katerih ni niti eden imel pod 300 besed, dostikrat pa so moji članki šli čez 1000 ali celo 2000 besed.

Ko zdaj gledam nazaj, kaj mi je to koristilo pri mojem delu, lahko ocenim samo naslednje:

  • pri optimizaciji spletne strani se takšna količina besedil in vsebin sigurno pozna, zaradi teh vsebin so tudi moje spletne strani, povezane z vgradnimi omarami na prvih straneh Googla, v času, ko sem pa z vsebinami bil najbolj agresiven, pa je moja spletna stran www.vgradneomare.eu, zasedala nekaj mesecev celo prvo mesto na prvi strani Googla.

Kaj sem se naučil iz 5 letnega, vsakodnevnega pisanja?

Ampak bolj kot te pozicije, mi je pomembno, kaj sem se iz vse te pisarije naučil.

Prva stvar je ta:

  • če nehaš pisati, je zgodbe prej ali slej (najkasneje pa v kakšnih dveh mesecih) konec
  • drugič pa, s tem, ko redno pišem (o različnih stvareh), sam sebe pilim v seo (ki odloča o tem kako pisati, da so vsebine sploh v Googlu vidne), obenem pa treniram in preverjam kako Google te smernice za pisanje kakovostnih vsebin, sproti zaostruje.

Za vse vsebine, ki jih pišem, sem si izdelal super preprosto lestvico uspeha. Če spišem vsebino tako, da je uvrščena med top 5 pozicij na Googlu, si dam petko, če je vsebina uvrščena od 6 do 20 mesta si dam štirko, če pa je od 21 mesta naprej, pa članek ponavljam.

Na enak način tudi delajo vsi moji mentoriranci, ki jih zdaj, po petih letih dela, v spletnem, vsebinskem marketingu, mentoriram, da tudi sami pišejo in čimbolj seo ustrezno pripravljajo vsebine.

Pa še ene reči sem se naučil iz te pisarije.

  • Bolj kot pisarija in vsebina sama, je pomembno tudi to, kje (na katerem spletnem kanalu) kakšna vsebina “pristane”.

Ko pišem za LinkedIn, ima vpletenost v vsebino čisto drugačne rezultate, kot, če pišem recimo na mojem osebnem blogu. Ali, če pišem recimo na vgradnih omarah.

V vsakem primeru, pa je najboljše, če nič kaj preveč v vsebinah ne tuhtam o reklami, ampak samo o tem, da pišem za publiko, ki bi jo določena vsebina utegnila zanimati.

Zato recimo, tukaj, na Siolu, ne pišem o vgradnih omarah zato, da bi koga pritegnil, da kupi naše omare, ampak bolj zato, da pojasnim zakaj pač pišem. In zakaj sem zdaj že polnih pet let, resnično bloger.

  • Share/Bookmark
Zapisano pod: nekategorizirano

Pustite komentar

Tvoj odziv :

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Kategorije